Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama

  1. #1
    No Matter What I Do All I Think About İs You ♥ Daisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Yer
    ☾★
    Yaş
    26
    Mesajlar
    1.529
    Tecrübe Puanı
    10

    Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama



    Yaşa ve boya Göre ideal Kilo Nasıl Hesaplanır, Yaşa Göre Kilo Kaç Olmalı, Boya Göre Kilo Kaç Olmalı
    Bazılarımız bunu çok merak eder. Şu kadar kiloluyum, şu yaştayım kaç kilo benim ideal kilom diyerek meraklanıp durur. İşte sizler için derledğimiz konu

    Bir kişinin ideal (olması gereken) kilosunu bulmak için çeşitli yollar ve hazırlanmış cetveller vardır.

    • Her zaman uygulanabilecek şu basit formül eskiden beri sık kullanılmaktadır:
    • Boy, 150'den çıkarılır.
    • Bulunan rakamın dörde bölünmesiyle elde edilen sayıya 100 eklenir.
    • Bu rakam boydan çıkarıldığında, elde edilen, netice o şahsın ideal kilosunu gösterir.
    • Kadınlar için bu değerler birkaç kilo daha düşüktür.



    Örneğin:

    • Boyu 1.78 cm. olan bir erkeği alalım.
    • Önce 178 - 150 = 28 'i buluruz.
    • Bunu dörde bölersek 7 çıkar.
    • 100 ekleyip (100 + 7 = 107) boydan çıkarmamız (178 - 107) ideal kiloyu verir:
    • 71 kg.
    • Işte bu değerin yüzde 10'u (7 kg) aşıldığında şişmanlık sınırına girilmiş olur.
    • Yani, boyu 1.78 cm. olan bir erkek 78 kiloyu aşıyorsa şişman sayılmaktadır.
    • Son yıllarda; yaş boy, cins ve vücut yapısına (ufak, orta veya iri) göre, ideal vücud ağırlığını gösteren cetveller geliştirilmiştir.


  2. #2
    No Matter What I Do All I Think About İs You ♥ Daisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Yer
    ☾★
    Yaş
    26
    Mesajlar
    1.529
    Tecrübe Puanı
    10

    Cevap: Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama


  3. #3
    Bayan Üye Standart Üye MasaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    201
    Tecrübe Puanı
    5

    Cevap: Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama

    NormaL : )

  4. #4
    No Matter What I Do All I Think About İs You ♥ Daisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Yer
    ☾★
    Yaş
    26
    Mesajlar
    1.529
    Tecrübe Puanı
    10

    Cevap: Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama

    ))))

  5. #5
    No Matter What I Do All I Think About İs You ♥ Daisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Yer
    ☾★
    Yaş
    26
    Mesajlar
    1.529
    Tecrübe Puanı
    10

    Cevap: Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama

    Wuu Talep Çok Bu boy yaş olayında

  6. #6
    Bayan Üye BLondy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2012
    Mesajlar
    19
    Tecrübe Puanı
    0

    Cevap: Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama

    Normal Benimde emeğine sağlık minik serçem

  7. #7
    No Matter What I Do All I Think About İs You ♥ Daisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Yer
    ☾★
    Yaş
    26
    Mesajlar
    1.529
    Tecrübe Puanı
    10

    Cevap: Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama

    Teşekkürler Canım Benim

  8. #8
    SoyLe.Org - Forum Yöneticisi Cindy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Yer
    ღ"عشق"ღ
    Mesajlar
    3.537
    Tecrübe Puanı
    10

    Cevap: Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama

    Emeğine sağlık canımcım




  9. #9
    Admin MineL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2011
    Mesajlar
    4.991
    Tecrübe Puanı
    10

    Cevap: Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama

    benim düşük çıktı iyimi

  10. #10
    No Matter What I Do All I Think About İs You ♥ Daisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Yer
    ☾★
    Yaş
    26
    Mesajlar
    1.529
    Tecrübe Puanı
    10

    Cevap: Yaşa ve Boya Göre Kilo Hesaplama

    Teşekkürler Canımcım

Sayfa 1/2 12 SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •